Άρωμα Πηλίου με Άρωμα Γυναίκας

Τοποθεσία

Το Χωριό το Μούρεσι

Η προνομιακή θέση που έχει το Μούρεσι στο βουνό των Κενταύρων το έχει κάνει διάσημο, καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα μαζί. Απέχει 10 λεπτά από τις πεντακάθαρες και ξακουστές παραλίες Αϊ – Γιάννης, Πλάκες, Παπά Νερό, Μυλοπόταμος, καθώς και από τον κόλπο της γραφικής Νταμούχαρης. Επίσης, το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου οι «Αγριόλευκες» απέχουν 16 χλμ. από το νέο δρόμο του Κισσού. Συνορεύει με τη μαγική Τσαγκαράδα και τον καταπράσινο Κισσό. Οι εναλλαγές του τοπίου είναι μοναδικές, ακόμη και στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τα χωριά του βορειο-ανατολικού Πηλίου.

Μοναδικό πλεονέκτημα του Μουρεσίου είναι το ότι το καλοκαίρι, σε 10 λεπτά κάνουμε μπάνιο στις πεντακάθαρες παραλίες που βρέχονται απο το Αιγαίο Πέλαγος και το βράδυ, μακριά από κάθε θόρυβο, απολαμβάνουμε έναν αξέχαστο ύπνο στη δροσιά του βουνού. Η μοναδική βλάστηση του Μουρεσίου και η γαλήνη της φύσης σε μια μοναδική αρμονία με τα παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά, μένουν χαραγμένα στη μνήμη του ταξιδιώτη για πάντα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα site:
www.pelion-paths.gr
www.dimosmouresiou.gr
www.pelion.com.gr

Πρόσβαση

Υπάρχουν 2 διαδρομές για να βρεθείτε στο Μούρεσι.

map

Η ορεινή: Πιο σύντομη, διότι ερχόμενοι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αποφεύγετε την κίνηση του Βόλου. Aπό την εθνική οδό, στρίβετε στον κόμβο του Βελεστίνου προς Βόλο. Πριν φτάσετε στο Βόλο ακολουθείτε τον περιφερειακό δρόμο προς Πορταριά. Περνάτε την Πορταριά, τα Χάνια και συνεχίζετε ευθεία (νέος δρόμος) με κατεύθυνση το χωριό Κισσός, περνώντας μέσα σχεδόν από το χώρο στάθμευσης του χιονοδρομικού. Οταν φτάσετε στον Κισσό, στρίβετε προς Μούρεσι και σε 5 χλμ. βρίσκετε επάνω στον κεντρικό δρόμο την πινακίδα του ξενώνα μας.

Η παραθαλάσσια: Διασχίζετε το Βόλο με κατεύθυνση την Αγριά. Αφού περάσετε τα χωριά Αγριά, Άνω Λεχώνια, Καλά Νερά, στρίβετε στη διασταύρωση προς Μηλιές / Τσαγκαράδα. Περνάτε διαδοχικά τα χωριά Μηλιές, Ξουριχτί και Τσαγκαράδα και συνεχίζετε προς Μούρεσι / Κισσό.

Επάνω στον κεντρικό δρόμο βρίσκετε την πινακίδα του ξενώνα μας.